ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΣΚΕΛΙ

ΤΟ ΑΣΚΕΛΙ

Το Ασκέλι "βλέπει" στο ανοικτό πέλαγος και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου με πανοραμική θέα από ψηλά.Υπάρχουν τέσσερις "οφιοειδείς" δρόμοι που ξεκινούν από τον παραλιακό δρόμο και με διακλαδώσεις διασχίζουν το Ασκέλι, φτάνοντας στην κορυφή του λόφου.

Το Ασκέλι είναι μια πολύ όμορφη περιοχή που συνδυάζει την ηρεμία για τις διακοπές και το κοσμοπολίτικο περιβάλλον για τη διασκέδαση.

Διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οργανωμένη παραλία με beach bar, τραπεζάκια με καρέκλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια για να αλλάξετε, τουαλέτες και μία σχολή για θαλάσσια σπόρ. Υπάρχει χώρος για να παίξετε ρακέτες και πανύψηλα δέντρα για να ξεκουραστείτε κάτω από αυτά.

Το Ασκέλι προσφέρεται και για οικογενειακό τουρισμό. Έχει supermarket, minimarket και γραφείο ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων για κοντινές εξορμήσεις.

Στον παραλιακό δρόμο βρίσκονται αρκετές γραφικές ταβέρνες με καλό φαγητό και λογικές τιμές. Σε μερικές από τις ταβέρνες διοργανώνονται τακτικά και ελληνικές χορευτικές βραδιές, ορισμένες μέρες την εβδομάδα.

Επίσης υπάρχουν cafe snack bar, στα οποία εκτός από καφέδες, παγωτά, ποτά και αναψυκτικά, μπορείτε να γευματίσετε με κάποιο πρόχειρο φαγητό.

Το Ασκέλι έχει συνεχή συγκοινωνία με την πόλη του Πόρου με λεωφορεία, ταξί ή με βαρκούλες. Αν έχετε διάθεση, περπατώντας, χρειάζεστε περίπου 30 λεπτά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Δραστηριότητες για να περάσετε υπέροχα στο νησί μας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ

Πρώτα από όλα αξίζει να τριγυρίσετε στο λιμάνι του Πόρου και να επισκεφτείτε τα γραφικά πολύχρωμα μαγαζάκια όλων των ειδών που υπάρχουν στην παραλία και στα πλακόστρωτα σοκάκια που βρίσκονται πάνω από αυτή, ανεβαίνοντας τα σκαλάκια

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου, στο οποίο εκτίθενται ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές του Ναού του Ποσειδώνα, της Αρχαίας Τροιζήνας, των Βασιλικών Τάφων της Μαγούλας και άλλων αρχαιοτήτων της Τροιζηνίας.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Στη συνέχεια αξίζει να κάνετε μία βόλτα μέχρι το Ιστορικό Ρολόϊ του Πόρου, που δεσπόζει στη ψηλότερη κορυφή του λόφου ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και πεύκα. Απο εκεί η θέα στο λιμάνι και τις απέναντι ακτές είναι εξαιρετική.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗ ΒΡΥΣΟΥΛΑ

Μπορείτε να συνεχίσετε και μετά το Συνοικισμό, ακολουθώντας τον ελικοειδή δρόμο καλό είναι να επισκεφτείτε το Εκκλησάκι της Εσθήτας της Παναγίας που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη χαράδρα με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Συνεχίζοντας τον ίδιο δρόμο από το Εκκλησάκι της Παναγίας θα οδηγηθείτε στα Παλάτια, στα οποία βρίσκεται ο Ναός του Ποσειδώνα, που είπιε το "κώνειο" ο αρχαίος ρήτορας Δημοσθένης. Από το Δωρικό ναό (6ου αιώνα) κατασκευασμένο από γαλάζιο ασβεστόλιθο σήμερα απομένουν ελάχιστα.

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗς ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Μετά το Ναό του Ποσειδώνα, ο δρόμος κατεβαίνει και οδηγεί στον παραλιακό δρόμο, στον κόλπο του Ασκελίου. Στη διασταύρωση κάνετε αριστερά και φτάνετε στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (18ου αιώνα), κτισμένο πάνω σε καταπράσινη πλαγιά, με θέα προς τη θάλασσα και συνδυάζει τη γαλήνη με την απλότητα.

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ

Ξαναγυρίζοντας στην πόλη του Πόρου, μετά το Γεφυράκι που βρίσκεται στο Προγυμναστήριο, πηγαίνοντας αριστερά θα οδηγηθείτε στο Ρώσικο Ναύσταθμο που χαρακτηρίστηκε ως ιστορικά διατηρητέο μνημείο, λόγω του μεγάλου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, της Νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ο Πόρος διαθέτει ένα πολύμορφο φυσικό περιβάλλον που είναι ο παράδεισος του περιπατητή και του φυσιολάτρη. Υπάρχουν πολλές διαδρομές και παλιά μονοπάτια ανάμεσα στα πεύκα, τα σκίνα και τις κουμαριές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε. Η θέα που θα αντικρίσετε από ψηλά είναι συναρπαστική.

Η ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Όσοι διαθέτουν σκάφος μπορούν να κάνουν τον περίπλου του Πόρου θαυμάζοντας όλη την ακτογραμμή του νησιού και ανακαλύπτοντας μοναδικούς όρμους, στους οποίους μπορούν να κολυμπήσουν, να ψαρέψουν από τα βράχια ή με ψαροντούφεκο στους πλούσιους ψαρότοπους του νησιού.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο Ασκέλι και στο Νεώριο υπάρχουν οργανωμένα κέντρα θαλασσίων σπορ στα οποία μπορείτε να διασκεδάσετε κάνοντας όλα τα είδη των θαλάσσιων παιχνιδιών ή σκι. Επίσης μπορείτε να αθληθείτε κάνοντας κωπηλασία ή καγιάκ στους Ναυτικούς συλλογους του Ν.Ο.Π.Τ. και του Ν.Α.Τ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κατά περιόδους, κυρίως το καλοκαίρι, γίνονται στο νησί πολλές εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, συναυλίες σε διάφορα σημεία του νησιού, καλλιτεχνικές βραδιές καθώς επίσης και εκθέσεις στο Εκθεσιακό κέντρο του Πόρου, που βρίσκεται δίπλα στον κινηματογράφο "Διάνα".

Ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Για όσους αγαπούν το "Σινεμά", στον Πόρο υπάρχει ο καλοκαιρινός κινηματογράφος "Διάνα", στον οποίο προβάλλονται όλες οι καλές ταινίες, σε μια πανέμορφη ταράτσα γεμάτη με λουλούδια και γιασεμιά, όπως τον παλιό καλό καιρό. Επίσης στο Σινέ "Διάνα" διοργανώνονται παιδικές παραστάσεις και προβολές.