CINE "DIANA"      ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ      ΔΙΑΜΟΝΗ     ΦΑΓΗΤΟ     ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ      ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ   |   ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ   |   ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
Βιβλιοπαρουσίαση
 ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ & ΤΗ ΔΗΜ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΡΟΥ, διατίθενται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για λογαριασμό της Δ.Ε.Π.Α.Π.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ, διατίθενται τα παρακάτω βιβλία:

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΩΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ (1821-1895)
Του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ηλία Δροσινού,
Αθήνα 2001, τιμή 8 €

Πόσοι θυμούνται σήμερα έναν από τους επιφανέστερους Δημοτικούς άρχοντες που πέρασαν από τον Πόρο και τον πάλαι ποτε Δήμο Τροιζηνίων; Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός, από την ιστορική οικογένεια Δροσινών στον Πόρο μας παρουσιάζει την ιστορική μονογραφία του επιφανούς Δημάρχου Σπ. Καραμάνου, και αναδεικνύει το έργο του ως γιατρού, ως βουλευτή της περιοχής μας, και κυρίως ως δημοτικού άρχοντα και ως μεγάλου ευεργέτη του Δήμου μας.

-------------------------------------------

ΟΙ ΠΟΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ
Αθήνα 2002, τιμή 10 €

Σκίτσο από το μικρό Ελληνικό νησί του Αμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου Peter Gray.
Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά από τον Γιάννη Μανιάτη από τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΙ

Είναι ένα βιβλίο/υμνολογία γραμμένο από ένα περισπούδαστο Αμερικανό για τη φυσιογνωμία του Έλληνα, χαρακτηριστικά αποτυπωμένη στο πρόσωπο του απλοϊκού νησιώτη: του Ποριώτη βιοπαλαιστή και της Ποριώτισσας νοικοκυράς. Είναι ένα ξεχείλισμα ενθουσιασμού του συγγραφέα για τον όμορφο κόσμο που γνώρισε στη χώρα μας, για τη φιλοξενία με την οποία περιβλήθηκε, για την ηρεμία που βίωσε, για το θυελλώδη έρωτα που ένοιωσε, για τη φιλοσόφηση της ζωής που καλλιέργησε και κυρίως για την α ν θ ρ ω π ι ά που βρήκε. Με την έκδοση του βιβλίου στο πρωτότυπο στη Νέα Υόρκη το 1942 μεταλαμπαδεύτηκε όλο το θησαύρισμα της Ελληνικής ψυχής στο απέραντο αναγνωστικό κοινό της πιο ισχυρής και πιο ευημερούσας χώρας στον Κόσμο. Είναι το βιβλίο που ανήκει στον κάθε Έλληνα.

-------------------------------------------

ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Αθήνα 2003, τιμή κάθε τόμου 15 €

Πρακτικά 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αργοσαρωνικού Πόρος, 26 - 29 Ιουνίου 1998 τόμοι Α' & Β'
Επιμέλεια έκδοσης: Ελένη Κονσολάκη - Γιαννοπούλου Εκτύπωση: Ε. ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ - Α. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Ο.Ε.

Η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αργοσαρωνικού στο γραφικό νησί του Πόρου είναι ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα μιας πολύχρονης και στενής συνεργασίας του Δήμου Πόρου με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, με κοινό στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής αυτής, και τη διατήρηση των πνευματικών αξιών του Ελληνισμού σε μία ισόρροπη πάντα σχέση με την καλώς εννοούμενη και επιδιωκόμενη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Οι δύο παρόντες τόμοι καλύπτουν το μεγάλο χρονικό διάστημα από την προϊστορική εποχή έως το τέλος της Ρωμαιοκρατίας. Στον υπό έκδοση 3ο τόμο θα περιλαμβάνονται οι ανακοινώσεις του Συνεδρίου για τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή περίοδο, τη νεώτερη ιστορία, τη λαογραφία, τη γεωλογία και το φυσικό περιβάλλον του Αργοσαρωνικού, με την οποία και θα ολοκληρωθεί η πολύπλευρη εικόνα του χώρου που παρουσιάστηκε σ' εκείνο το τόσο σημαντικό για την επιστήμη κι αυτή την περιοχή Συνέδριο.

-------------------------------------------

Ο ΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ .
Αθήνα 2006, τιμή 25 €

Ανθολόγιο κειμένων Ελλήνων & ξένων συγγραφέων και ποιητών.
Επιλογή -Επιμέλεια : Γιάννης Σουλιώτης Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ,

Το πόνημα αυτό συγκεντρώνει, για πρώτη φορά, κείμενα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και ποιητών, που αγάπησαν τον Πόρο κι έγραψαν γι' αυτόν σημαδεύοντας με τα έργα τους την ιστορία του. Τα κείμενα παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά, αρχίζοντας από τον Παυσανία (2ος π.Χ. αιώνας) και φθάνοντας στους σύγχρονους λογοτέχνες, που έζησαν ή ζουν στις μέρες μας στο νησί. Η πρόθεση του συγγραφέα είναι να αναδείξει τα έργα ανθρώπων των γραμμάτων, Ελλήνων και ξένων, που έζησαν ή που πέρασαν από το νησί, αλλά και να ξυπνήσει γλυκές αναμνήσεις σ' αυτούς που γνώρισαν τον Πόρο άλλες εποχές και να κεντρίσει τη φαντασία των νεωτέρων, με την ελπίδα και την ευχή, εάν όχι να επαναφέρουν το περιβάλλον του παρελθόντος, τουλάχιστον να διατηρήσουν ό,τι έχει απομείνει από αυτό.

-------------------------------------------

Ε Π Α Θ Λ Ο Ν
Αθήνα 2007, τιμή τόμου 20 €

Πρακτικά Αρχαιολογικού Συνεδρίου προς τιμήν του Αδώνιδος Κ. Κύρου Πόρος, 7 - 9 Ιουνίου 2002, τόμος Α΄
Επιμέλεια έκδοσης: Ελένη Κονσολάκη - Γιαννοπούλου Εκτύπωση: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.,

Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις από έρευνες που έγιναν πρόσφατα σε περιοχές του Πόρου, όπως στο Μόδι και στον «Κάβο Κοκορέλλι» και «Κάβο Βασίλη» βορειοανατολικά της Καλαυρίας, έδωσαν στον Πόρο τη θέση του στην Προϊστορία. Η συμβολή του Αδώνιδος Κύρου στις νέες αυτές ανακαλύψεις ήταν σε κάθε περίπτωση καίρια και σημαντική και έπρεπε να αναγνωριστεί και να ανταμειφθεί. Έτσι η Αρχαιολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου αποφάσισαν τη διοργάνωση προς τιμήν του Αδώνιδος Κύρου ενός ακόμα Αρχαιολογικού Συνεδρίου στο νησί, με τον τίτλο «ΕΠΑΘΛΟΝ». Στο Συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών τους όσοι αρχαιολόγοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και να εκτιμήσουν αυτή τη μαγική, σχεδόν, ικανότητά του να διεισδύει πρωτοπόρος σε άγνωστα μέρη του αρχαίου κόσμου. Το ίδιο Συνέδριο ανέδειξε και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των παραπάνω ανασκαφών, τα οποία ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά και δημοσιεύονται στον παρόντα τόμο.

-------------------------------------------

ΠΟΡΟΣ τ' ωραίο νησάκι νάτο
Αθήνα 2007, τιμή 40 €

Ένα οδοιπορικό στο χθες, μέσα από σπάνιες φωτογραφίες και λογοτεχνικά κείμενα. Συγγραφή -Έρευνα του Γιώργου Κυρ. Αθανασίου
Οργάνωση παραγωγής: akida | design Εκτύπωση: Γιώργος Μυλωνάς,

Η έκδοση αυτή δεν είναι ένα τυπικό βιβλίο. Ούτε κάποιο λεύκωμα με φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ και μερικές λεζάντες.

Όπως σημειώνει η κριτικός & ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, είναι "ένας άτυπος χάρτης με δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στις μνήμες και στα όνειρα των ανθρώπων.Είναι ένας περίπατος στα πλακόστρωτα, στους τοίχους, στα σοκάκια και στις γωνιές, αλλά και στις νοοτροπίες, στις συμπεριφορές και στους ρυθμούς, ακόμη και στις σκιές που ρίχνει ο ήλιος πάνω στις ήπιες και στις βραχώδεις ακτές του Πόρου, σε κάθε του πέρασμα".

Ένα βιβλίο που στ' αλήθεια έλειπε απ' τη βιβλιογραφία για το πανέμορφο νησί μας. Ένα βιβλίο για την αληθινή μας ιστορία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ή ΒΕΝΖΙΝΗ

& ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΝ ΠΟΡΟΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

 
 
 
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΣΟΥΪΤΕΣ & SPA
 
Που θα μείνετε >>
 
ΔΩΜΑΤΙΑ - STUDIOS
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
 
Που θα μείνετε >>
 
ΓΕΥΣΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ-ΙΤΑΛΙΚΑ
Που θα φάτε >>
 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
COCKTAIL BARS
CAFE-SNACK
BEACH BARS
Πως θα διασκεδάσετε >>

     
             
     
             
             
ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ
Ανεφοδιασμός βενζίνης-πετρέλαιο 
Τρόφιμα, κάβα ποτών, παγος
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Βρείτε που θα μείνετε
Οργανώστε τις εκδρομές σας
 
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ & SPA 
Θερμαινόμενη πισίνα όζον, Hamam Γυμναστήριο, Υδρομασάζ,  Sauna
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Ταξιδέψτε στον Αργοσαρωνικό
με σκάφος ή με κρουαζιερόπλοιο
             
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ενοικιάζονται αυτοκίνητα
στο νησί του Πόρου
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
Ενοικιάζονται μοτοποδήλατα,
"γουρούνες" & ποδήλατα
 
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Super market, mini market, κάβες
Κρεαταγορά και ιχθυοπωλεία
 
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ-ΤΥΠΟΣ
Εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία,
μόνιμη έκθεση βιβλίου
             
 
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
ΚΕΠ  -  ΟΑΕΔ
ΑΣΕΠ  -  ΕΟΤ
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr